• Poutníci na severu

          •  

             

            Stalo se jednoho dne v Bělotíně.

            Jednoho dne se stalo v Bělotíně něco zvláštního až tajemného. Na temné obloze barvami čarovala polární záře, slunce neustále kráčelo nad vzdáleným obzorem. Tu pohlédly děti z bělotínské školičky do temných hlubin moře a  dívaly se  i na ty nejvzdálenější ledové hory a pozorovaly  jak vítr tančí divoký tanec s miliony sněhových vloček. V tu chvíli uviděly v dálce malou postavu, která se k nim přibližuje. Byl to malý Eskymák, který se jmenoval Nanú. Děti se spřátelily a Nanú je pozval do eskymácké vesnice, kde jim vyprávěl vše o Daleké zemi na severu, Grónsku. Zažili společně s eskymákem Nanú a jeho přáteli spoustu zážitků a legrace. 

            A tak po návratu ze země ledu a sněhu jsme se rozhodli, že si společně vytvoříme svoji vlastní eskymáckou vesnici.

          • Potvrzení plateb školného za rok 2022

          •  

            Novelou zákona č. 586/1992, o dani z příjmu, vyplynula pro mateřské školy povinnost vydávat potvrzení o výši vynaložených výdajů za umístění dítěte v mateřské škole, neboť tuto částku si může nově daňový poplatník (zákonný zástupce) uplatnit jako slevu na dani z příjmu fyzických osob.

             

            Od 12. ledna 2023

            1. Můžete si vytisknout na stránkách MŠ žádost (na základě vyplněné žádosti zákonného zástupce, budeme zpracovávat potvrzení.)

            2. Žádost si můžete vyzvednou v MŠ na nástěnce. /kdo nemá možnost vytištění/

             

            Od 1.2.2023 si můžete vyzvednout potvrzení o výši vynaložených výdajů za umístění dítěte v mateřské škole, kterým budete moci tento daňový odpočet uplatnit. /žádosti podané do 28.1.2022./

             

            • Potvrzení vydává p. Paulovičová na základě podané žádosti zákonného zástupce.

            • Později podané žádosti budou vystaveny / tj. po 28.2.2023/ do7 dní od podání žádosti.

            • Slevu lze uplatnit za každé vyživované dítě.

            • Výše slevy za umístěné dítě odpovídá výší výdajů prokazatelně vynaložených za umístění vyživovaného dítěte v daném zdaňovacím období a to maximálně do výše minimální mzdy.

            • Potvrzení o úhradě úplaty lze zákonnému zástupci umístěného dítěte vydat jen jednou. Částky uhrazené po 31.12.2022, nemůžou být do celkové částky za rok 2022 zahrnuté.

            • Potvrzení vydává p. Paulovičová na základě podané žádosti zákonného zástupce ( od 1.2.2023 ./

            •  
            • Výdaje prokazatelně vynaložené za umístění vyživovaného dítěte představují výdaje spojené s úhradou úplaty vlastního vzdělávání, nikoli s úhradou úplaty stravného nebo s úhradou jiných úplat(např. platba za divadlo, plavání,..)

          • Projekt třídy Poutníci

          • "Vánoce patří všem" 

            S příchodem adventního času jsme společně s dětmi prožívali příjemné chvíle naplněné tvořením, zpěvem, přípravami na vánoční besídku, ale také povídáním o zvycích a tradicích, o tom, jak se žilo dříve a především o lidském štěstí, radosti a nadějích. Děti jsou velmi zvídavé, starostlivé, a tak přišly s otázkou: "A co Ti ,co nikoho nemají, co jsou o Vánocích sami"? A tak vznikl náš projekt "Vánoce patří všem." A nejen Vánoce, ale i andělé, kteří nás ochraňují. Látky, tělo, hlavička a máme tu andělíčka, kterého si zaslouží dědeček či babička, a to z Městské nemocnice v Odrách.  Děkujeme paní Jakubkové za spolupráci, dárky pro děti a přejeme nám všem vše nejlepší v novém roce 2023.